Sobota 2024.11.23 Imieniny: Adeli, Klemensa Posłuchaj Radia PiK w Internecie
Jesteś w:   Audycje » Zwierzenia przy muzyce » Archiwum Pogoda: duże zachmurzenie temp. 16 °C ciśn. 992 hPa » 
Wyszukiwarka
Menu
Lista przebojów
notowanie: 1174
z dnia: 17-03-2013
1 Niebezpiecznie piękny świt
Plateau
2 Lili
Enej
3 When A Blind Man Cries
Metallica
 więcej

RSS

W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi informacjami.

 
 





 
 

 


Archiwum
Marek Plawgo
2009-06-22



Co tydzień, w nocy z wtorku na środę, między północą a godziną 01.00,
jest okazja do spotkań z niecodzienną muzyką...
niecodziennymi gośćmi...  niecodziennymi tematami.
Po północy nadchodzi najlepsza pora na
"Zwierzenia przy muzyce".

W nocy z 16  na  17 czerwca 2009
gościem w studio Polskiego Radia PiK był :

MAREK PLAWGO

– znakomity lekkoatleta, mistrz w biegach na 400 przez płotki.

byt sportowca
Żeby uprawianie lekkoatletyki dawało pewne źródło utrzymania trzeba osiągać wyniki na najwyższym poziome światowym. To nie piłka nożna gdzie drugoligowy piłkarz często ma większe dochody niż mistrz olimpijski w biegach, rzutach czy skokach. Jednak pierwszym motorem napędowym, u młodego sportowca, nie powinny być pieniądze tylko pasja, ogromne zaangażowanie żeby być najlepszym, żeby osiągnąć jak największy sukces, żeby zdobyć mistrzostwo Polski, Europy i świata.

znak zodiaku
Urodziłem się pod znakiem Ryb.

stan cywilny
Kawaler, od czterech lat zajęty. Dziewczyna ma na imię Karolina.

hobby
Bardzo lubię dobrą książkę, ciekawą literaturę. Kiedyś zbierałem znaczki i zajmowałem się fotografią
Wiele przyjemności dają mi spotkania z ludźmi, kontakty towarzyskie.

wady
O!, mam ich mnóstwo. Bywam kłótliwy, nadpobudliwy, buńczuczny czasami zarozumiały.

zalety
Posiadam upór który, mimo różnych przeciwności, pomaga mi konsekwentnie dążyć do celu.

fortuna
Gdybym wygrał ogromną sumę pieniędzy to na pewno nie straciłbym motywacji do dalszego uprawiania sportu i osiągnięcia jeszcze lepszych wyników. Sam jestem ciekaw jak przebiegałaby moja kariera sportowca niezależnego finansowo ale w dalszym ciągu bardzo ambitnego i głodnego sukcesu.

w kuchni
Jestem kucharzem ekskluzywnym, gotującym dość rzadko ale dania nietuzinkowe. Moim popisowym daniem są krewetki zasmażane w bekonie. Specjalnością domu jest także zupa cebulowa zapiekana z grzanką i serem.

ideał kobiety
Wizualnie smukła brunetka. Najważniejszy jednak jest charakter i możliwość dopasowania się do moich cech charakteru i akceptacji moich wad. Powinna posiadać „to coś” co imponuje mężczyźnie.

nie znoszę
Nie znoszę zawiści i złośliwości ludzkiej.
Nie znoszę wielu niekulturalnych zachowań kierowców
na naszych ulicach i szosach.

jestem dumny
To pytanie, które wymaga dłuższej zadumy. Wielokrotnie, kiedy stałem na najwyższym stopniu podium, podczas grania naszego hymnu w oczach zakręciły się łzy. Doskonale pamiętam mój pierwszy złoty medal na mistrzostwach świata juniorów w Santiago de Chile w 2000 roku. To chyba był punkt zwrotny w mojej karierze biegacza. Ponieważ lwią część mojego życia stanowi sport trudno jest mówić o sukcesach w życiu prywatnym. Myślę, że tego rodzaju sukcesy są przede mną: udane małżeństwo, czas ojcostwa, wychowanie potomstwa.

w domu
Urodziłem się w szpitalu w Rudzie Śląskiej, ale mój dom rodzinny mieści się w Bytomiu. We wczesnej młodości byłem bardzo spokojnym i grzecznym chłopcem. Moim marzeniem było zostać sportowcem, doskonałym biegaczem. W piątej klasie przeniosłem się do szkoły podstawowej o profilu sportowym. Tak naprawdę wyczynowo sport zacząłem uprawiać w ogólniaku sportowym, ale uczyłem się w klasie o profilu matematyczno-informatycznym. Tuż po zdaniu matury zdobyłem mistrza świata juniorów na 400m przez płotki i brązowy medal w sztafecie 4x400 metrów.

Zwierzenia przy muzyce notował RYSZARD JASIŃSKI
zapraszając jednocześnie do słuchania wywiadów wraz z muzyką
w programach nocnych (z wtorku na środę) między północą a 01.00.


wstecz
realizacja: ideo Polskie Radio PiK|UKF 100,1 MHz|Włocławek 100,3 MHz|Brodnica 106,9 MHz
ul.Gdańska 48, 85-006 Bydgoszcz, tel.+48 (52) 32 74 000, fax+48 (52) 34 56 013, e-mail:
start wstecz do góry