|
|
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi informacjami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Z kraju i regionu |
|
|
|
Sympozjum alergologiczne |
|
2013-03-15
|
Coraz więcej osób jest uczulonych na różne składniki potraw. Alergiom na pokarmy poświęcone jest sympozjum lekarzy, które odbywa się w bydgoskim hotelu Słoneczny Młyn.
Organizatorem jest szef Kliniki Alergologii szpitala im. Biziela w Bydgoszczy profesor Zbigniew Bartuzi.
Reagujemy alergicznie także na żywność spoza naszej strefy geograficznej, czyli np. egzotyczne przyprawy lub owoce. Alergii nie można lekceważyć, bo w niektórych przypadkach reakcja na jakiś alergen może skończyć się śmiercią. Te najpowszechniejsze alergeny to białka mleka krowiego i jaja kurzego, orzechy , ziarna.
Profesor ostrzega by nie lekceważyć alergicznych reakcji na jedzenie, bo w niektórych przypadkach mogą zakończyć się nawet śmercią, w razie problemów trzeba korzystać z pomocy alergologa.
Pliki do pobrania |
|
alergia.mp3 |
O alergiach pokarmowych mówi prof. Zbigniew Bartuzi - organizator sympozjum |
|
alergia_2.mp3 |
Na sympozjum przyjechała m.in. profesor Anna-Nowak - Węgrzyn pracująca w Mount Sinai Hospital w Nowym Jorku |
|
wstecz
|
|
|
|
|
|
|
|