Poniedziałek 2020.04.06 Imieniny: Celestyna, Wilhelma Posłuchaj Radia PiK w Internecie
Jesteś w:   Wiadomości » Z kraju i regionu Pogoda: duże zachmurzenie temp. 16 °C ciśn. 992 hPa » 
Wyszukiwarka
Menu
Lista przebojów
notowanie: 1174
z dnia: 17-03-2013
1 Niebezpiecznie piękny świt
Plateau
2 Lili
Enej
3 When A Blind Man Cries
Metallica
 więcej

RSS

W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi informacjami.

 
 





 
 

 


Z kraju i regionu
Sympozjum alergologiczne
2013-03-15
Coraz więcej osób jest uczulonych na różne składniki potraw. Alergiom na pokarmy poświęcone jest sympozjum lekarzy, które odbywa się w bydgoskim hotelu Słoneczny Młyn.

Organizatorem jest szef Kliniki Alergologii szpitala im. Biziela w Bydgoszczy profesor Zbigniew Bartuzi.

Reagujemy alergicznie także na żywność spoza naszej strefy geograficznej, czyli np. egzotyczne przyprawy lub owoce.     Alergii nie można lekceważyć, bo  w niektórych przypadkach  reakcja na jakiś alergen może skończyć się śmiercią. Te najpowszechniejsze alergeny to białka mleka krowiego i jaja kurzego, orzechy , ziarna. 

Profesor ostrzega by nie lekceważyć alergicznych reakcji na jedzenie, bo w niektórych przypadkach mogą zakończyć się nawet śmercią, w razie problemów trzeba korzystać z pomocy alergologa.
Pliki do pobrania
alergia.mp3
O alergiach pokarmowych mówi prof. Zbigniew Bartuzi - organizator sympozjum
alergia_2.mp3
Na sympozjum przyjechała m.in. profesor Anna-Nowak - Węgrzyn pracująca w Mount Sinai Hospital w Nowym Jorku
wstecz
realizacja: ideo Polskie Radio PiK|UKF 100,1 MHz|Włocławek 100,3 MHz|Brodnica 106,9 MHz
ul.Gdańska 48, 85-006 Bydgoszcz, tel.+48 (52) 32 74 000, fax+48 (52) 34 56 013, e-mail:
start wstecz do góry