|
 |
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi informacjami.
|
|
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
Z kraju i regionu |
 |
|
 |
Zatrucia bakterią coli |
 |
2011-05-27
|
- Zatrucie bakterią coli w wyniku spożycia surowych warzyw jest w naszym regionie mało prawdopodobne, ale mimo wszystko warto dbać o higienę i zachować ostrożność - tak sprawę zatruć pokarmowych w Niemczech właśnie po spożyciu surowych pomidorów, ogórków i sałaty komentuje Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Bydgoszczy.
W ostatnich dniach u naszych zachodnich sąsiadów cztery osoby zmarły z powodu ciężkiego zatrucia pokarmowego wywołanego przez bakterie coli. Zanotowano blisko 600 przypadków zatrucia. W szpitalu w Szczecinie o życie walczy też 31-letnia Polka, która zjadła ogórki kupione w Niemczech. Akurat te warzywa miały pochodzić z Hiszpanii.
posłuchaj /Popołudnie z nami/
|
wstecz
|
|
|
 |
|
|
 |
|